Ejer gamle bygninger en meget dårligere energimærkning end nye?

Jeg holder øje med 1 nyt hus inkl. førsteklasses energimærkning. Det er svært at finde en bolig af ældre årgang, som har energimærke A. Karakterskalaen går i grunden fra A og helt til G, og det er sådan, at alverden bygninger bygget efter 2010 skal kunne få energimærke A. Dette er loven. Tanken er alligevel okay, for det er vigtigt at være opmærksom på forbrug af energi, men jeg kender ikke skalaen ret godt, og jeg er derfor ikke klar over hvorvidt det er i orden eller banebrydende tomhovedet at investere i et hus på energimærkning D. Jeg kom netop til at forelske mig i et ”D”-hus, men kæresten tror, at det vil være en rigtig dårlig handling at investere i den bolig. Vi går nok oftest efter villaer af nyere dato, men købsprisen er selvfølgelig meget fundamentalt for vores købsmuligheder. Havde vi samtlige grunker på jorden ville ham og mig naturligvis bestille et kæmpe hjem med energimærkning A.

Energimærkning er i og for sig en ret genial skala for købere. Som 1.gangskøber er det er det for de fleste besværligt at kigge ind bag boligens fuger, 4 vægge og kælder, når man alligevel kun nærer interesse for kvadratmeter, værelser og soveværelsets tilstand. Det er faktisk dér energimærkning bare er en super god feature. Ét enkelt symbol, som udgiver signal vedrørende hjemmets endelige forbrug af energi. 1 enkelt symbol og 1 enkelt pris – den forestilling er sådan set noget, man er i stand til at forstå!

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>