God tagrensning af beskidte tag

Regnvand, alger og mos kan nemt gøre taget beskidt. Dette vil ikke mindst gøre dit tag afskyeligt at kigge på, det destruerer også dit tag. Vand kan nemlig gøre, at der bliver fugtigt ikke kun på overfladen af tagpladerne, men også på bagsiden af tagpladerne, hvilket gør, at dit tag langsomt nedbrydes. En løsning kunne være et helt nyt tag, men det ville tage lang tid at bygge samt være en stor udgift. En istandsættelse inklusiv tagrensning samt maling kan gøre dit tag ligeså nydeligt, og derudover koster det kun en fjerdedel af et nyt tag. Et tag, der har modtaget en tagrensning, er samtidig ligeså udholdende som et nyt tag er.

Hvis dit tag bliver renoveret, bliver det først set igennem for alle skader, mangler og fejl, hvorefter det forbedres. Og så skal dit tag have udført en tagrensning, hvor det allerførst vaskes, og så renses taget omhyggeligt med en børste, ikke kun på tagoverfladen, men derudover i overlapningerne samt i alle kanter. Nu skal taget skylles godt efter, og dermed er alt snavs fjernet, hvorefter taget modtager en algebehandling for at forebygge en ny begroning. Taget er nu parat til at males.

Der er forskellige former for tag fremstillet af forskellige typer af materialer. Alle tag, der findes kan renoveres, og stort set alle tagoverflader kan tåle højtryksspuling. Dette gælder eksempelvis bitumtagpap samt tage, som laves af stål, som er rustbeskyttet. Tegltage er svage og kan derfor ikke udholde højtryksrensningen, men de kan dog få lavet en behandling, der forebygger alger. Pladerne i et meget gammelt tag kan være bygget med asbest, som er stærkere end nye tagplader, så lige meget om de er beskidte, slidte og begroede, kan de sagtens få en tagrensning og en omgang maling og ende med at blive så smukke som nye.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>