Jobsøgende i Allerød: Nu har jeg tilmeldt mig hos et vikarbureau Allerød.

Undertegnede har altså været arbejdsløs nyuddannet i over et år, og det betyder, at jeg bliver nødt til at kaste mig ud i noget nyt. Med det i tankerne har jeg registreret mig i vikarbureau Allerød. Jeg er færdiguddannet inden for arkitektur, men konkurrencen er hård, og jeg har ikke ret meget erfaring. Så jobs gennem et vikarbureau er måske vejen til, at jeg få noget relevant på cv’et og som supplement opnår arbejde at stå op til om morgenen. Selvfølgelig er det rart nok ikke at skulle ud af fjerene på morgener med sne, men jeg savner altså at komme ud og udføre en opgave.

Nu har jeg så registreret mig, og nu dukker alle overvejelserne op: Hvad kommer jeg til at tjene? Mon det er nok at være registreret hos ét vikarbureau? Hvor lang tid går der, før de ringer? Hvor mon jeg bliver sendt hen? Og vil jeg holde af at være vikar?

Min dejlige veninde er tilmeldt hos Vikarbureau Herlev, og hun har også været ansat via Vikarbureau Esbjerg, da hun for nogle år siden hun boede i Jylland. Hun har nævnt for mig, at hun mest blev sendt ud på virksomheder, når de ansatte var syge, skulle på ferie eller på barsel. Det ville være luksus med sådan en barselstjans, hvor du jo kan blive tilknyttet samme kontor over længere tid.

Får jeg snarere en række enkelte ansættelser af for eksempel nogle ugers varighed er jeg spændt på, hvordan jeg tackler det med at være ukendt og komme ind uden at kende virksomheden. Man når vel ikke rigtig at lære navnene på de nye kolleger, før du slutter igen. Til gengæld oplever jeg en masse forskellige steder, og hvem ved – måske bliver de glade for mig på et sted, så jeg kan fortsætte der.