Outsourcing af rekruttering i en virksomhed til et rekrutteringsbureau har et hav plusser

Er rekruttering af nye medarbejdere blevet en arbejdsopgave, som tager både tid og penge for jeres virksomhed? Løsningen er at vælge at outsource jeres opgaver ift. rekruttering til et godt vikar- eller rekrutteringsbureau. På den måde kan personaleafdelingen i virksomheden bruge ressourcerne på medarbejderpleje og -udvikling alt imens virksomheden med stor sandsynlighed får glæde af en ny medarbejder, som matcher den konkrete afdeling fagligt samt på det personlige plan, såfremt et rekrutteringsbureau står i spidsen for de mange opgaver omkring rekrutteringen af nye medarbejdere. Men hvilke arbejdsopgaver er det helt præcist, at et vikarbureau er i stand til at tage vare på p.v.a. din virksomhed ifm. rekruttering af nye medarbejdere? Netop dette vil jeg i det følgende besvare ud fra erfaringer som er opbygget gennem årevis med forskellige jobs som personaleansvarlig ved et væld af danske firmaer.

I det øjeblik man som virksomhed overlader rekruttering af nyt personale til et etableret rekrutterings- eller vikarbureau, vil det altid være en enorm fordel, at konsulenterne er stand til at gøre sig bekendt med forventninger og behov i den pågældende virksomhed og ved kandidaten. Og så før de to parter får mulighed for at møde hinanden. Derudover får virksomheden hjælp til at skrive en optimal personprofil samt beskrivelse af jobbets indhold, før den konkrete rekruttering af den nye medarbejder begynder. Med det solide fundament indleder vikarbureauet altså rekrutteringsfasen. Indledningsvist vil rekrutteringsbureauet som regel søge i deres egen database efter potentielle kandidater. Tit vil det være muligt at udvælge en perfekt kandidat i databasen. Ellers varetager rekrutterings- eller vikarbureauet samtlige opgaver i forbindelse med annoncering under den åbne rekruttering.

I denne fase af rekrutteringen er det muligt for virksomheden at fortsætte sin normale gang, fordi rekrutteringsbureauet sørger for udvælgelse af de tre bedste kandidater, som derefter får mulighed for at komme til en jobsamtale ude hos det aktuelle firma. Under selve udvælgelsesfasen benyttes nogle forskellige værktøjer med henblik på at skabe fundamentet for at rekrutteringen bliver optimal for begge parter. Sådanne værktøjer kan for eksempel være en grundig personprofilanalyse såvel som relevante færdighedstests. Der kan ydermere gennemføres en grundig referencekontrol ved kandidaternes tidligere chefer. Den optimale rekruttering fuldendes dog ikke ved, at arbejdsgiveren får de udvalgte ansøgere til samtale. Vikarbureauet tager tillige hånd om den nødvendige opfølgning efter jobsamtalerne. Og så kan det ansættende firma få glæde af det yderst populære ”Try & Hire” koncept, som giver en enestående mulighed for at begynde det konkrete ansættelsesforhold, som en midlertid ansættelse på tre måneder, hvorefter en fastansættelse kan ske.

De konkrete fordele ved at overlade rekruttering til et bureau er kort fortalt til at tage og føle på for lige præcis din virksomhed. Dig og dine kollegaer får ikke blot en perfekt ny medarbejder. Dette vil tillige ske med et meget lille forbrug af ressourcer for jer, så dig og dine medarbejdere har mulighed for at bruge kræfterne på normale arbejdsopgaver i virksomheden under rekrutteringsprocessen. Når jeres firma leder efter det helt rigtige vikarbureau til rekruttering af nye medarbejdere, er I godt på vej ved at tjekke, om det bureau, som I overvejer at samarbejde med, bærer en VICE certificering.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>