Plastpaller er ensbetydende med både lavere vægt og bedre mobilitet

I godstransporteringsindustrien går arbejdet hovedsageligt ud på at optimere transporteringsforholdene, så arbejdet foregår så ubesværet og samtidig bliver lavet hurtigst muligt. Derfor er det også ekstremt betydningsfuldt at vælge de helt rigtige paller, da hver palletype besidder hver sine plusser.

Indlægget her kigger både på træemballage som eksempelvis europaller og plastpaller. Alt afhængig af det ombordværende gods og selve transporteringsmetoden, er det nemlig ikke alle palletyper, som er tilstrækkelige.

En af de største fordele ved træemballage er, at europallerne er til stor gavn for naturen. Europallerne er nemlig ekstremt værdifulde som returpaller af den årsag, at de kan benyttes på mange fragter og uden problemer beholde kvaliteten. Dertil kommer desuden, at varetransport vha. træemballage nedbringer CO2-udledningen forbundet med godstransport med så meget som tredive %.

Derimod produceres plastpaller som regel som engangsvarer af den grund, at de ikke er lige så robuste som europaller. De vejer dog meget mindre, og de er derfor det oplagte valg til flytning med fx flyvemaskiner, eftersom den tilladte totalvægt her er afgrænset. De besidder på samme tid den styrke, at plastpaller i sammenligning med træemballage ikke påvirkes af vejrguderne, idet det er det samme som, at de konstant har samme vægt og massefylde, uagtet hvorvidt det pisker ned, eller solen skinner.

Det er derudover ikke nødvendigt, at du udelader hensyn til miljøet, alene af den årsag, at du vælger plastpaller. Gode plastpaller består nemlig af sprøjtestøbt plast, der er 100 % genanvendeligt. Hvorvidt det er plastpaller eller europaller, der er bedst til dit fragtbehov, må således være et hundrede % overladt til dine præferencer.