Snarligt får jeg omsider igen en altan

Løbende mens jeg boede hos mine forældre, fandtes der hele tiden altaner tilknyttet ejerforeningens lejligheder. Der findes en alenlang liste af pæne tillægsord at sige ift. altaner og lejligheder, eftersom de skaber utallige goder. Altandøren ud mod kvalitets altanen gør især, at der opstår mere lys i stuen. Fireværelses-lejligheder kan da ellers egentlig få en tilbøjelighed til at blive lidt for bælgmørke. Som en andet argument – i løbet af den kolde tid er det nemt at tage de 5 skridt ud af ’havedøren’ og på sin altan for her at kunne tage et reality-tjek på, hvor meget tøjstykker, man behøver at have på. Det vil man selvfølgelig kunne have gavn af året rundt. Især er altaner naturligvis et stort plus på de varme dage, for her kan man arrangere skønne sommerfester, og som barn havde jeg desuden en mindre minisandkasse på gulvet på den store altan. Min mor og til dels min far var egentlig en tone nere solbrun end andre folk, og jeg synes, det er forståeligt, at personer som har flotte altaner eksponeres for temmelig meget mere uv-lys sammenlignet med dem, som ikke kan sidde på altaner. Familier i besiddelse af en stor have, er naturligvis de mest brun.

Eftersom jeg tidligere har været vænnet til altaner, har det i ekstrem grad været strengt at have et hjem helt uden altaner i ejendommen i løbet af de senere år, imens jeg har været flyttet hjemmefra. Oprigtig talt var jeg herfor særdeles henrykt, idet jeg så et fællesbrev fra bestyrelsen den anden dag. I brevet oplyste de, at der skal konstrueres en pæn altan til hver lejemål i ejendommen. Jeg har manglet en altan rigtig længe, hvorfor det kommer til at være fantastisk at få bygget en stor altan. Min nye altan skal placeres ud for lejlighedens stue, og af denne grund af det egentlig super duper. Det udbygger egentlig en stue med et solbeskinnet rum, og det er der stort behov for. Så kan jeg vandre lige ud i den udendørs frihed på min altan ret uden for fra min egen stue. Da jeg bor øverst i bygningen kommer det i den grad til at være en mærkbar opblomstring. Jeg kan således ikke glæde mig for meget eller egentligt besynge de positive konsekvenser af store altaner nok.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>