Spærtræ i god kvalitet er vigtigt

Kan du ikke helt finde ud af, om dit tag skal istandgøres eller måske tilmed helt udskiftes? Er det herudover en mulighed, at dit tag mangler spritnyt spærtræ? Såfremt der er begyndende revner, kan det godt betale sig at istandgøre taget med nogle nye tagsten el. tagplader, fx eternit tagplader, før der sker endnu større destruktioner. Nye tagsten er en god investering i disse sammentræf, for kommer der huller i taget, vil det måske lede til vandskader, svamp og råddenskab i dit hus. Det er ligeledes betydeligt, at der er noget kvalitets spærtræ ifm. dit tag, af den årsag at det har stor betydning for sikkerheden i hjemmet. Hvis du overvejer at anskaffe nyt spærtræ, nogle nye tagplader eller tagsten, så skaf det nu, før skaden er sket.

Idet du får nye tagplader i eternit, skal du ej tvivle i frygt for, at pladerne har asbest i sig. I år 1984 sluttede det nemlig, at man fremstillede eternit med asbest. Har du et tag i eternit fra før år 1984, burde du få det udskiftet til splinternye eternit tagplader, før det går i stykker, og der muligvis kommer forurening med asbest. Beslutter du dig for at købe disse nye eternit tagplader, skal du formode, at taget varer ved omkring femten år. Dog afhænger levetiden temmelig meget af, hvor meget taget hælder, hvor levetiden forlænges, jo højere tagets hældning er. De begyndende tegn på slid er oftest, at overfladen starter på at skalle af, eller der kommer huller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>